KOLMAS ULOTTUVUUS

Maailma on suuri ja tarinat rajattomia. Median valtavirran ulkopuolelta löytyy rikas, mielenkiintoinen ja monikasvoinen maailma täynnä lukemattomia tarinoita elämästä. Kuitenkin vuonna 2010 Suomen päätelevisiokanavien ohjelmistosta vain 4 prosenttia tuli Euroopan ja Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Maailmasta, jossa asuu 88 prosenttia maapallon väestöstä.

Kolmasulottuvuus.fi on ikkuna ”meidän” maailmamme ulkopuolelle. Sivustolta löytyy parhaita dokumenttielokuvia Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Lähi-idästä.

Maa- ja teemasivut tarjoavat mahdollisuuden perehtyä syvemmin eri maihin. Sivustolta löytyy lisäksi suomalaisten kehitysyhteistyöstä kertovia videoita, matkatarinoita ja videoblogeja.

Kolmasulottuvuus-sivuston toteutuksesta vastaa Yleisradio yhteistyössä maailma.net-uutissivuston kanssa, ja sen toteuttamiseksi on saatu ulkoasiainministeriön tukea. Suurin osa dokumenteista on nähtävissä Ylen Areenassa, mutta kolmasulottuvuus.fi sisältää myös muita – lähinnä eri linkkien takana olevia – elokuvia.

Lisätietoja:

Tuottaja Iikka Vehkalahti, iikka.vehkalahti@yle.fi
Apulaistuottaja Tarja Forsman, tarja.forsman@yle.fi
Graafikko Titta Kallio
Webmaster Zahid Choudhury